Kapital uzidali u dvorce

0

Zaradili: Milorad i Mira Krstić
 

Milorad se doškolovao za elektrovarioca i automehaničara, a potom se zaposlio kao brigadir u firmi MG. Mira je radila u fabrici kablova, u kojoj sada radi njen sin Srđan, dok Goran radi u firmi u kojoj je radio Milorad.

– Posao je bio jako odgovoran. Naša firma MG, čiji je vlasnik bio Gehart Luser, pobedila

Miodrag poneo monografiju iz firme

je na tenderu za aerodrom u Dubaiju. Kada smo dobili taj posao, firma je preimenovana u Armstrong jer su nas kupili Amerikanci, pa smo postali mešovita firma. U Dubaiju smo napravili više od milion kvadrata – kaže Milorad za "Vesti" i dodaje da je u slobodnbo vreme igrao fudbal i bio treći stranac koji je položio ispit za fudbalskog sudiju, pa je 12 godina sudio utakmice.

Milorad kaže da se nije pokajao što su otišli jer su lepo zaradili, a deci su obezbedili siguran posao. On kaže da je imao sreće jer u Srbiji ništa ne bi stekao. Ovako je u Crkvencu napravio luksuzne kuće za oba sina. Pored toga, dopada mu se što je Austrija pravna država sa odličnim zdravstvenim sistemom, sudstvom i zaštitom radnika.

-U Svilajncu smo hteli da otvorimo firmu za reciklažu i kupili smo opremu. Međutim, kad se sin Srđan u agenciji u Kragujevcu raspitivao za izvoz, nije dobio nikakav odgovor. Nismo tražili novac, ni materijal, ni radnike jer sve možemo da obezbedimo. Hteli smo da recikliramo i pravimo granule. Srbi koji su se školovali baš za to hteli su da dođu i rade kod nas – kaže Mira.
 

Potomci po Evropi

Srđan i supruga Anita imaju ćerke Katarinu i Kristinu. Srđan vodi Klub "Jovan Jovanović Zmaj", koji su njegovi roditelji osnovali još pre desetak godina. Pošto je koreograf, folkloru obučava šezdesetak članova u Austriji i četrdesetak u Švajcarskoj. Gotovo na svakom takmičenju klubova srpskih zajednica oni odnesu pobedu. Katarina je slikarka, koja je pobeđivala na nekoliko takmičenja čak i poznate umetnike iz Austrije.
Goran živi sa suprugom Jelenom, ćerkom Nikolinom i sinom Stefanom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here