Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ
Domagoj Duvnjak

Kapiten reprezentacije Hrvatske Domagoj Duvnjak je pre samo mesec dana rekao da Srbija nije na nivou Hrvatske u rukometu, ali je, po svemu sudeći, promenio mišljenje. 

On je istakao da je podmlađen tim Hrvatske na velikim izazovima, a da je Srbija u usponu forme.

– Ovo je definitivno drugačija reprezentacija. Mislim da je devet, deset igrača novih na svojim pozicijama i biće nam veliki izazov takvo prvenstvo. Imamo jako tešku grupu, krećemo s najjačim protivnikom. Francuzi su, kako god gledali, apsolutni favoriti u toj utakmici, a onda nas čeka druga jaka utakmica sa Srbijom koja se puno digla, koja je od te Francuske u poslednjim kvalifikacijama uzela tri od četiri boda, pobedila je kući, koja sa španskim selektorom deluje puno ozbiljnije nego onda. Neću reći da imaju jači tim, ali definitivno izgledaju bolje i biće jako zahtevan protivnik – smatra Domagoj Duvnjak.

Korpulentni srednji bek Kila ne beži od toga da je njegov tim više nije jedan od favorita za osvajanje prvenstva.

– Definitivno nismo među favoritima, ne želim da se lažemo. Mladi imaju kvalitet, ali tražiti odmah rezultat od njih ne bi bilo pošteno. Naravno, nije nemoguće, no mi kao tim moramo da funkcionišemo idealno. Ova reprezentacija uvek igra sa srcem – dodao je on.

Sada u grupi sa Srbijom i Francuskom tim Hrvatske mora da bude maksimalno oprezna jer na Euru nema lakih rivala.

– Euro nema slabe utakmice, videli ste da su prošli put u prvom krugu ispali Danska. Svaki put kažemo idemo iz utakmice u utakmicu. Ovaj put to treba shvatiti doslovno. Svaki sportista mora jako dobro da razmišlja – zaključio je Domagoj Duvnjak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here