MN Press
Nemanja Ilić

Rukometaši Srbije započeli su trenažne aktivnosti u okviru završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, a izabranike Tonija Ðerone nakon veoma uspešne godine očekuju veliki izazovi na takmičnju najboljih ekipa Starog kontinenta počev od od 13. januara u Segedinu.

Kapiten rukometaša Srbije Nemanja Ilić izjavio je da svi željno iščekuju početak takmičenja na predstojećem Evropskom prvenstvu.

– Jedva čekamo da otputujemo za Segedin, ovih pet dana prvog dela na okupu ćemo iskoristiti da se pripremimo i da se vratimo u trenažni proces posle male pauze, tako da ćemo se potruditi maksimalno da se pripremimo i da sačekamo još par igrača koji nam nedostaju – rekao je Ilić za sajt RSS.

“Orlovi” će se u grupi C sastati sa ekipama Ukrajine, Hrvatske i Francuske, a do tada slede pripreme u Staroj Pazovi i dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Nemačke na gostujućem terenu 7. i 9. januara 2022. godine.

Ilić je govorio i o pritisku pred takmičenje zbog velikih očekivanja.

– Takav je sport, uvek ima pritiska. Mislim da se momci dobro snalaze sa tim i da ne bi trebalo da nam predstavlja problem. Sami smo krivi za to. Ostvarujemo dobre rezultate sa ovim stručnim štabom, ljudima oko nas, Savezom , tako da idemo od utakmice do utakmice kao što smo i do sada radili i ne vidim razloga da bude problema – rekao je Ilić.

Rivali na Evropskom prvenstvu, redom Ukrajina, Hrvatska i Francuska.

– Mislim da je raspored dobar. Ukrajina se navodi kao slabiji protivnik, ali kao što sam već rekao, na Evropskom prvenstvu nema slabih ekipa, ne treba nikog da potcenimo. Pogotovo što to je prva utakmica na takmičenju, pa će samim tim biti najteža i moramo maksimalno da uđemo u meč kako bismo mogli da očekujemo nešto. Hrvatska i Francuska igraju međusobno u prvom kolu, tako da će i ta utakmica dosta pokazati. Idemo od utakmice do utakmice, imamo šanse i želimo d pokažemo da sve ide na bolje. Spremili smo se i spremaćemo se još malo koliko imamo vremena da prvo prođemo grupu pa onda da se borimo koliko možemo – zaključio je Ilić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here