EPA-EFE/Matthew Childs

Kapiten šampionskog tima Lester Sitija iz 2016. godine Ves Morgan objavio je da će na kraju sezone okačiti kopačke o klin.

Morgan je u sezoni kad je Lester bio šampion odigrao svih 38 utakmica od prvog do poslednjeg minuta. Pamti se i važan gol koji je tada postigao u remiju sa Mančester Junajtedom (1:1).

Međutim, u januaru je napunio 37 godina i poslednje dve sezone je uglavnom igrao kao zamena ako se neko od standardnih defanzivaca povredi.

Bivši reprezentativac Jamajke je u Lester došao 2012. godine iz Notingem Foresta i već sledeće sezone je postao kapiten. Ukupno je za Lisice odigrao 324 zvanične utakmice, od kojih 277 u premijer ligi.

Pored titule Premijer lige doživeo je da osvoji i FA kup Engleske pošto je nedavno u finalu protiv Čelsija ušao u igru u finišu utakmice na Vembliju.

BBC prenosi da je menadžer Lestera Brendan Rodžers rekao je da će biti „zauvek zahvalan“ na Morganovoj „nemerljivoj podršci„.

– Za kapetane je važno da budu nesebični. Moraju da misle na sve, ne samo na sebe. Posao kapitena je da se brine o timu, a Ves je to činio izuzetno dobro – kazao je Brendan Rodžers.

Veteran se zahvalio svima u klubu, posebno navijačima na podršci:

– Dolazak u Lester bio mi je jedan od najboljih poteza u životu. Uvek će mi ostati u najlepšem sećanju – kazao je između ostalog Ves Morgan.

Za reprezentaciju Jamajke odigrao je 30 utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here