pixabay.com

Ukrajinu čeka neminovna kapitulacija pred Rusijom, izjavio je poslanik Vrhovne rade Oleg Vološin iz stranke “Opoziciona platforma – za život”.

Prema njegovim rečima, odustajanje Kijeva od konstruktivnog pristupa u pregovorima sa Moskvom može Ukrajinu dovesti u tešku situaciju u slučaju hladne zime. Vološin je podsetio na tešku situaciju sa elektranama u zemlji zbog kojih stanovništvo može da ima problema sa grejanjem.

– U toj situaciji su pregovori o Donbasu već drugo pitanje. Zaista, ako se i dalje budemo opirali po pitanju Donbasa, kakve popuste možemo da očekujemo u isporukama gasa i uglja. Oni su govorili: “Nema predaje”. Međutim, ona je neizbežna. Ekonomska i energetska kapitulacija je neminovna – rekao je Vološin.

Poslanik je podvukao da je neophodno uspostaviti dijalog sa Rusijom i pozvao ukrajinske nacionaliste da ne koče taj proces.

– U tim uslovima vlast mora da odustane od patriotske patetike i da konačno kaže: “Mi bez Rusije ne samo da ne možemo da zaustavimo rat, mi bez Rusije ne možemo da obezbedimo grejanje u stanovima, bez Rusije ne možemo da obezbedimo struju”. Takav je danas položaj Rusije u odnosu na Ukrajinu – naveo je poslanik Vrhovne rade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here