Karači: Najmanje 26 mrtvih u napadu talibana na aerodrom

0

U Karačiju su se čule najmanje tri eksplozije kada su napdači samoubice aktivirale eksploziv, odgovornost za napda preuzeli talibani
 

Napad na aerodrom u gradu od 18 miliona stanovnika izvršen je u vreme kada vlada premijera Navaza Šarifa pokušava da pokrene razgovore sa talibanima poslije višegodišnjih sukoba.

 

Napad je počeo neposredno pre ponoći po lokalnom vremenu, kada se deset osoba u vojnim uniformama uz pucnjavu probilo na terminal za čarter i posebne letove.

 

Čule su se najmanje tri snažne eksplozije kada su napadači samoubice aktivirali eksploziv koji su nosili oko pojasa. Ostalih sedam napadača ubijeno je u oružanom okršaju sa snagama bezbjednosti.

 

U sukobu policije sa ekstremistima stradalo najmanje 26 ljudi
 

Odgovornost za akciju preuzeli su talibani, koji se bore za uspostavljanje šerijatske države. Oni kažu da je ovo odgovor na napade vojske na njihova uporišta duž granice sa Avganistanom.

 

Pakistanske snage bezbednosti saopštile su da je među grupom stranih boraca bilo i etničkih Uzbeka.

 

Pucnjava na aerodormu trajala je pet sati, a televizija je prikazala kako ekipe hitne pomoći odvoze žrtve. Vojska je saopštila da je do zore preuzela kontrolu nad aerodromom, ali se iznad zgrade još diže dim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here