Karadžić potvrdio da je Srbija dobila novog selektora: Sa Advokatom na EP 2016!

 Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić
 

"Postigli smo dogovor sa Advokatom posle pregovora. Ugovor još nije potpisan, a očekujem da ćemo u naredna tri-četiri dana obaviti proceduru za imenovanje novog selektora", rekao je Karadžić agenciji Beta.

 

Mediji su već neko vreme nagađali da će Dik Advokat postati novi selektor Srbije, umesto vršioca dužnosti Ljubinka Drulovića. Holandski trener je danas medijima u svojoj zemlji to potvrdio. Advokat bi Srbiju trebalo da vodi kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016, koje počinju u septembru.

"Ugovor će važiti do kraja Evropskog prvenstva. Naravno, ako se plasiramo, biće automatski produžen", rekao je Karadžić.

 

Za sada se ne zna koju funkciju će preuzeti Drulović, ali FSS očekuje da ostane u organizaciji.

"Drulović je član naše organizacije. Ako se sve ovo završi i ispuni, kao što očekujemo, sešćemo i razgovaraćemo narednih dana sa njim o njegovom statusu", rekao je Karadžić.

 

Advokat ima 66 godina, a u karijeri je predvodio brojne klubove i reprezentacije. U više navrata je bio selektor Holandije, a vodio je, između ostalih, Rusiju, Belgiju i Južnu Koreju. Od klubova je vodio, između ostalih, PSV, Rendžers, Zenit, Borusiju
Menhengladbah.

 

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime