Modna blogerka Trejsi Dinunzio smatra da se analizom ormana može mnogo toga saznati o njegovoj vlasnici.

Ukoliko žena ima orman prepun firmirane odeće, Trejsi smatra da ona možda pokušava da sakrije svoj pravi identitet. Navodi da ove dame kriju nešto od okoline. Ako čuvate garderobu koju godinama ne nosite, to znači da ste čeličnim nitima vezani za prošlost. Stručnjaci vele da su takve žene preplašene, ali i ljute zbog nečega.

Ukoliko je garderober pun nenošene odeće, s etiketom, Trejsi smatra da takve žene imaju viziju budućnosti. Međutim, unutrašnje kočnice im ne dozvoljavaju da ostvare svoje planove. Kad imaju potrebu da nešto promene, one kupe haljinu ili pantalone koje potom nikad neće obući.

Kod pripadnica lepšeg pola u čijim ormanima preovlađuju beli i crni odevni predmeti postoji želja da ne budu primećene. Trejsi smatra da su to nesigurne osobe ili one koje ne vole gužve. Žene koje nose isključivo pantalone su zanimljive, ali uverene da treba da potisnu svoju seksualnu energiju. Dame koje ne mogu bez crnih pantalona i belih košulja i drže se te “uniforme” boje se promena u emotivnim odnosima, zaključuje Trejsi.

Govor brojki

Prosečna žena u svom ormanu ima 100 komada odeće, a oblači samo 30, pokazuje jedno istraživanje. Neki delovi garderobe čami po 12 godina po policama ili na vešalicama pre nego što njihova vlasnica skupi dovoljno odlučnosti da ih baci.

Haljina draža od seksa

Jedna studija je, pak, pokazala da žene o kupovini odeće misle često koliko i muškarci o seksu. Svakih 60 sekundi tri od četiri žene počinju da maštaju o tašni koju su videle na putu ka radnom mestu ili razmišljaju o kupovini nove haljine za neku svečanost.