pixabay.com

Italijanski karabinjeri kaznili su 60-godišnju Rimljanku, jer je time što je izvela u šetnju svoju kornjaču prekršila karantin, objavili su lokalni mediji.

Prema pisanju medija, za razliku od skorašnje priče sa juga Francuske, gde je meštanin prošetao mačku na povocu, Italijanka je jednostavno iznela kornjaču na vazduh i šetala pored nje.

Na jednoj od ulica u istočnom delu Rima, kako se navodi, primetila ih je patrola karabinjera. Saslušavši ženina objašnjenja, organi reda su šetnju kornjače okarakterisali kao nedozvoljen postupak.

Kako u vezi s ovim slučajem piše italijanski list „Korijere dela Sera“, kornjača nije pas. Vlasnica reptila dobila je kaznu i po nalogu karabinjera vratila se kući s kornjačom u rukama.

Prošle nedelje, prema navodima medija, rimski policajci kaznili su drugu stanovnicu zbog sličnog kršenja karantina: ona je izjavila da je krenula da potraži šargarepu za svog kunića.

Podsetimo, od 10. marta u celoj Italiji uvedene je karantin i zabrana kretanja za građane, osim u slučaju krajnje potrebe. Za kršenje uvedenih mera predviđene su novčane kazne u iznosu do 3 hiljade evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here