Vesti
Stiv Karavatakis

Čelnici Belih orlova iz Boniriga obelodanili su da je novi trener prvog tima Stiv Karavatakis. Ovaj 51-godišnjak sa preko tri decenije aktivnog učešća u fudbalu, preuzeo je ekipu najvećeg srpskog fudbalskog kluba u Australiji, koji je bio bez šefa struke još od razlaza sa Vejnom O’Salivenom, u maju ove godine.

U bogatoj igračkoj karijeri Karavatakis je bio napadač i postigao je preko 190 golova u NPL rangu, igrajući za čak 12 klubova, među kojima su bili Saterlend Šarks, Apija, Rokdejl, Sidnej Olimpik, St Džordž i Vulongong Vulvs.

U trenerske vode prešao je 2010. godine, kada je preuzeo Vest Sidnej Berise. Zatim je vodio tim do 20 godina Satlerland Šarksa, da bi onda postao glavni koordinator SAP programa ovog kluba. U 2015. se priključio Vonderersima sa zapada Sidneja, kao prvi trener U14 tima. Poslednjih nekoliko godina Stiv je uspešno vodio SAP timove Ajkula iz Saterlenda (U14 i U16).

“Radujemo se pozitivnom i napadačkom fudbalskom stilu koji će Stiv doneti u Bonirig, jer je gajio takav stil i kao igrač. Želimo dobrodošlicu u našu fudbalsku familiju Stivu i Franku,” objavljeno je na fejsbuk stranici Belih orlova.

Karavatakis je svestan veličine kluba u koji je došao, kao i odgovornosti koju je preuzeo.

– Dok sam bio igrač, imao sam prilike da odmeravam snage sa Orlovima. Moji saigrači i ja smo uvek znali da nas kada dolazimo u Bonirig čeka fizički izuzetno teška utakmica. Plan mi je da od Boniriga opet napravim neosvojivu tvrđavu za sve goste – rekao je Karavatakis.
Njegov prvi pomoćnik biće Franko Kosentino, koji je dugogodišnji trener u Orlovima, a nakon odlaska O’Salivena privremeno je vodio prvi tim.

Reprezentativac u “bič sokeru“

Stiv Karavatakis je 2005. godine u Brazilu predstavljao Australiju na Svetskom prvenstvu u fudbalu na plaži. Članovi te reprezentaciji u “bič sokeru“ bili su i Vuko Tomašević i Tajfun Devrimol, legende Orlova iz Boniriga.

Karavatakis je inače i dalje aktivan na travnatom tepihu. Prošle godine je sa Harstvil Sitijem (Hurstville City) osvojio ligu za igrače preko 45 godina, postigavši u velikom finalu het-trik u pobedi od 3:1 nad Harstvil Zagrebom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here