Foto: MN Press
KK Partizan

Katastrofa i potpuno rasulo Partizana u Francuskoj. Nikada besniji nije bio Sašo Filipovski na svoje igrače, pa je na tajmautu u jednom trenutku bio veoma blizu i da polomi tablu za crtanje akcija. Možda to najbolje oslikava nemoć koju su crno-beli pokazali u predgrađu Pariza. Što je najgore, ovako ubedljiv poraz samo pravi dodatni problem Beograđanima, jer će se u slučaju eventualnog kruga gledati upravo koš razlika. A ona je večeras iznosila +17 za Bulonj – 79:62.

Može se reći da je ovaj meč prelomljen u trećoj deonici i da je za to najzaslužnija bila katastrofalna igra Partizana u odbrani. Hvatali su Parižani gotovo svaki skok, kako defanzivni, tako i ofanzivni. Besan je bio Sašo Filipovski, pokušavao je da nađe pravu petorku, ali Beograđane danas nikako nije išlo. Sve je podsećalo na onaj duel sa Krkom u Novom Mestu.

Procenti šuta valjda dovoljno govore koliko je Partizan danas slabo igrao u Francuskoj. Samo 21,1% su šutali crno-beli sa distance, a iz reketa su bili na 39,5% (15/38). Sveukupan timski indeks crno-belih na ovom susretu iznosio je 47, a poređenja radi samo Maksim Ros i Miralem Halilović su kombinovano imali 42 indeksna poena u Metropolitanu.

Najefikasniji kod crno-belih su na kraju bili Kodi Miler-Mekintajer i Rade Zagorac koji su ubacili po 14 poena. Dvocifren je bio još samo Vil Mozli koji je dodao jedan poen manje. Na drugoj strani igrališta bilo je dosta raspoloženih, pa je David Mišino postigao 16 poena, Miralem Halilović je dao samo jedan manje, dok je Maksim Ros završio sa 13 poena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here