Kaže seks, a misli na…

0

Postoji pesma Tori Amos na čijem početku Leonard Koen izgovara stihove jedne svoje pesme.

 

"Čuo sam za muškaraca koji je tako lepo izgovarao reči da kada bi samo izgovorio njihova imena, žene bi mu se predavale", prvi je stih te Koenove pesme. Možda žene prolaze trnci kada te reči izgovara Koen, ali drugi muškarci nisu te sreće. Ipak, istraživanja su pokazala da govor, ne samo gugutanje pri seksu, ima velik uticaj na kvalitet i učestalost seksa.

 

Predigra nije samo šest, sedam minuta trljanja. Ako zamislimo ženski seksualni pogon kao veliku prozirnu epruvetu koja se puni seksualnom energijom putem stvari koje su njoj seksi, tada pojačavanje tog pogona senzualnim govorom može trajati i nekoliko dana. I ne treba žaliti truda, jer mnoge stvari vrede onoliko koliko je u njih uloženo.

 

A raspon od onoga s jedne strane ‘malo me boli glava, al’ ajde, obavimo to’, do onoga s druge strane ‘kad ćemo više?’ velik je. Koliko truda, toliko nagrade.

 

Mozak je neobičan organ. Kada nešto zamišljamo ili o nečemu mislimo kada o tome govorimo, mozak ne raspoznaje najbolje događa li se to stvarno u tom trenutku ili o tome samo sanjarimo. Zbog toga mnogi od nas vole gledati i uzbude se kad gledaju porniće.

 

Govor o seksu moćan je afrodizijak. Možemo se došaptavati na ulici, razgovarati telefonom s posla. Možemo potajno gestikulirati bez glasa među stotinama drugih ljudi. Šta volimo, šta ne volimo, šta bismo mogli da probamo. Prvi dan razgovaramo, drugi dan razgovaramo i tako izdržimo do petog. Peti dan, e petak, dan je za metak…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here