EPA/Ray Acevedo
Miomir Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je Džona Milmana sa 3-1 u setovima u prvom kolu Vimbldona.

Kecmanović je posle sjajne igre uspeo bez većih problema da se domogne drugog kola londonskog Grend slema.

Miomir je iskoristio svaku grešku Milmana i preko Australijanca uspeo da se domogne naredne runde takmičenja u Engleskoj.

Meč je počeo loše po srpskog tenisera, pošto je Milmanu pripao prvi gem, a onda je Kecmanović odgovorio istom merom i potom – brejk, 1:2.

Nastavili su “tenisku tuču” Milman i Kecmanović i na semaforu je stajalo 4:3, posle čega sledi novi brejk i Miomirovo vođstvo od 5:3 da bi potvrdio sjajnu igru novim gemom i sa 6:3 osvojio prvi set.

Set broj dva izgledao je potpuno drugačije u odnosu na prvi. Milman je bez većih problema uspeo da savlada Kecmanovića, brejk za brejkom i vrlo brzo je na semaforu stajalo 6:2 u korist Australijanca.

Kecmanović nije odustajao. Poslao je svoj odgovor u trećem setu, pošto je brzo došao do ogromne prednosti od 3:0 čime je nagovestio kome će pripasti ovaj deo meča.

Stigao je do 4:1, a mogao je lako da dođe i do 5:1, ali je Milman sprečio brejk i gotovo siguran set za srpskog tenisera, da bi potom zahvaljujući sjajnoj igri na osnovnoj liniji Kecmanović sa 6:3 dobio i treći set i poveo sa 2-1.

Poslednji, četvrti set, nije bio dosadan, ali nije bio nešto specijalno ni dramatičan. Lako je Kecmanović došao do brejka, ali ga je isto tako lako i ispustio. Na kraju je haldne glave završio susret i posle pobede od 3-1 u setovima zasluženo otišao u drugo kolo Vimbldona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here