Keruša Mila u teškom stanju pred operaciju

0

 Treba joj mir pred operaciju
 

Medicinske analize sproveli su stručnjaci te ustanove, a kompletno ispitivanje keruše Mile obuhvatilo je rendgensko snimanje nogu, pluća, ultrazvuk abdomena i vađenje krvi i predstavlja deo priprema za veoma komplikovan hirurški zahvat ugrađivanja proteza, pošto su joj pre oko tri sedmice odsečene sve četiri šape.

 

Keruši Mili, osim intenzivne nege, neophodna je i izolacija i potpuni mir, a Veterinarska ustanova "Beograd" apeluje i da u narednom periodu, mediji i zainteresovani sugrađani, ne remete njen mir posetama i snimanjima.

 

Veterinarska ustanova će redovno obaveštavati javnost o zdravstvenom stanju keruše Mile, navodi se u saopštenju.

 

Kako je Tanjugu ranije rekao portparol Veterinarske ustanove Miloš Marković, posle premeštaja Mile iz ordinacije "Artvet" u veterinarsku ustanovu "Beograd", uspostavljen je kontakt sa Institutom za protetiku iz Valensije, koji se isključivo bavi izradom proteza.

 

Obavljene su konsultacije o metodama i načinima za preduzimanje potrebnih mera lečenja povreda na ekstremitetima keruše, a u ovom trenutku nije doneta konačna odluka o operaciji, jer još uvek traje period oporavka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here