Kfor

Multinacionalni kinetički aspekti Regionalne komande Zapad izveli su vežbu “Mračni anđeo” u kampu Sparta u Dečanima u cilju poboljšanja i proširenja operativne spremnosti, saopštio je Kfor.

Kako se navodi, vežba predstavlja složenu aktivnost zasnovanu na temi treninga kontrole gužve i nereda, sa operativnom analizom fokusiranom na scenario koji karakterišu posebno agresivni stavovi, sa zbrinjavanjem povređenih osoba i posledičnom evakuacijom MEDEVAC-a.

Dodaje se da je integrisana unakrsna obuka posvećena održavanju pune operativne sposobnosti i povećanju specifičnog znanja, kroz razmenu stečenih iskustava.

“To je, u stvari, bila naprednija i složenija faza prethodno sprovedenih modula obuke, rezultat operativnog koncepta koji su primenili multinacionalni kontingenti koji čine misiju Zajedničkog preduzeća u italijanskom Kampu Vilađo. Vežba ‘Mračni anđeo’ izvedena je dinamično, koncentrisano u ritmovima izvođenja, na terenu su bile uključene jedinice Kinetičkog bataljona ‘RC-W’, od kojih su austrijska četa ‘Alfa COY’ i italijanska četa ‘Siera COY’ raspoređene u opremi za nerede i aktivirane od strane opozicionih snaga koje je obezbedila četa hrvatskog kontingenta ‘Čarli COY’ “, navodi se u saopštenju Kfora.

Komandant Kinetičkog bataljona “RC-W” potpukovnik David Puljise naglasio je da se aktivnost pokazala izuzetno profitabilnom u kontekstu naučenih lekcija, kao polazna osnova za kontinuirani napredak u efikasnosti uključenih snaga i efektivnosti brzog ispunjavanja mandata Kfora prema Rezoluciji 1244 UN iz 1999. godine.

2 COMMENTS

  1. Vojska i Plicija Srbije vrši vežbe nad svojim narodom protesti demostracije okuplanja il parade tusu najefikasniji u suzbijanju mase jer tu im se može udri po svome..!!!
    Jadna Srbijo jadni narode šta sve trpiš zboz raznih laži i prevare biče nekada bolje čujemo još od 1990 god i sve gore i gore več 35 god nekada kad tebe više nema tada sigurno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here