EPA

Snage KFOR predvođene NATO izvešće vojnu vežbu pod nazivom “Zlatna sablja” 27. septembra 2022. godine na poligonu za obuku baze Novo Selo.

U saopštenju koje je objavio KFOR navodi se da bi toga datuma u okolnim mesnim zajednicama mogao da se očekuje frekventniji saobraćaj vojnih i civilnih vozila uz najavu da će KFOR preduzeti sve neophodne mere da ublaži neprijatnosti koje bi mogle biti prouzrokovane lokalnom stanovništvu.

U vežbi će učestvovati osoblje KFOR i EULEKS u kontekstu operacije reagovanja u vanrednim situacijama, gde osoblje KFOR nastavlja da deluje u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i EULEKS, u skladu sa konceptom “prvog, drugog i trećeg odgovora”, navodi se u saopštenju KFOR, prenosi Tanjug.

Misija KFOR predvođena NATO nastavlja da se fokusira na svakodnevnu implementaciju svog mandata kako bi obezbedila bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu u skladu sa odredbama Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, stoji u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here