Tanjug

Komandant KFOR -a Anđelo Mikele Ristuća je danas ponovio da kosovske bezbednosne snage ne mogu da dođu na sever Kosmeta bez njegovog odobrenja, da to do sada nisu ni tražili ali da, kako je naveo, dozvola specijalnim policijskim snagama nije potrebna da bi tu boravile.

Ristuća je u intervju za Kossev.info kazao da je “Srbija potpisala i jasno definisala kosovsku policiju kao jedinu nadležnu za sprovođenje zakona i policijskih zadataka”.

– Bez obzira na vrste policije, kako je organizovana, koje god da su one “ROSU jedinice, specijalne jedinice, one su zadužene za borbu protiv kriminala, organizovanih kriminalnih grupa, (i) ne postoje nikakva ograničenja kada je u pitanju sprovođenje takvih zadataka po celom Kosovu” – rekao je komandant KFOR-a.

Upitan o izgradnji baza specijalnih jedinica kosovske policije na severu, Ristuća je kazao da razume kada kosovske vlasti iskažu zabrinutost za pitanje organizovanih kriminalnih grupa, i to u situaciji nakon izlaska policajaca Srba iz službe, ali da je, kako je dodao, za to potrebna saradnja sa stanovništvom, koja izostaje usled nedostatka poverenja.

Naglasio je i da “neko mora da vodi računa o kriminalu, a u interesu građana”.

– Dakle, pravi problem leži u prihvatanju kosovske policije od strane građana, naročito u ovoj situaciji. I opet se vraćamo na to da ključni problem leži u nepoverenju – zaključio je komandant KFOR-a.

3 COMMENTS

  1. Prepali se Vucica i Vucevica pa se nasmijavaju .Ako se naljute poslace sarani voz za Albaniju preko Kosova

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here