Tanjug

Misija KFOR-a saopštila je danas da će biti u stanju pripravnosti i da će kontinuirano pratiti situaciju, u vreme kada novoizabrani gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Antić bude polagao zakletvu.

Portparol KFOR-a rekao je da će Antić položiti zakletvu samo ako ceremoniju bude obezbeđivala policija Kosova, prenosi Reporteri

”Povodom polaganja zakletve gradonačelnika Mitrovice i situacije uopšte, obezbeđenje će pružiti kosovska policija. KFOR nastavlja da prati situaciju i održava visok nivo spremnosti svojih jedinica da se izbore sa svakim mogućim scenarijem. Očekujemo da će institucije na Kosovu efikasno rukovoditi situacijom”, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Dodaje se da će komanda KFOR-a ostati u bliskom kontaktu sa svim glavnim saradnicima, uključujući predstavnike Euleksa, UNMIK-a, OEBS-a, institucija na Kosovu i kosovskih bezbednosnih organizacija, prenosi Reporteri.

Navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio ranije da Srbi ”nikada neće prihvatiti” novoizabrane predstavnike u opštinama na severu KiM.

Zamenik direktora policije Kosova u regionu Severne Mitrovice, Veton Elšani, kaže da je policija pripremila plan za izbegavanje mogućih incidenata.

4 COMMENTS

  1. A kad se puca na srpsku decu nema ih ni blizu sve je ti dogovoreno samo se nas predsednik jos uvek blamira.

    • To i ja mislim Vladimire. Ovo je dogovor o mirnoj predaji KiM. Prave policijske baze po celom severu KiM, a predsednik cuti, sada dolaze siptarski gradonacelnici, vlast opet cuti. Bojim se da ce ovo imati dalekosezne posledice za celu Srbiju.

  2. Taj dogovor je vac davno dogovoren. Predsednik samo vrti jednu pricu, nece da ispadne da je kao on predaju KiM vec davno dogovorio kako bi skupio poene za clanstvo u EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here