KG: Sa deponije ukrali 18.000 pokvarenih torti i prodavali za praznike

0

Fonet/Z. M.
Umesto da torte zakopaju oni ih odneli na pijacu
 

Direktor "Čistoće" Dejan Raonić potvrdio je da je desetoro radnika suspendovano, dok je osmoro dobilo upozorenje pred otkaz zbog sumnje da su organizovali odnošenje torti, koje su iz jednog preduzeća hladnjačom dovezene na deponiju na uništenje.

On kaže da se sve dogodilo 24. decembra, a otkriveno je kada su u okolini pijace primećeni radnici "Čistoće" koji prodaju torte po bagatelnim cenama.

Postoji sumnja da su radnici na deponiji u Jovanovcu otvorili rampu i tako omogućili da, najverovatnije preprodavci, uđu svojim vozilima u krug deponije i uzmu torte.

– U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u EU pokvario se zamrzivač i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponiju, što se nije desilo – rekao je Raonić.

On je naveo da je na video nadzoru zabeleženo kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa "kandžom" koji služi za prevoz kabastog otpada.

– Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika – rekao je Raonić i dodao da će u ponedeljak, 5. januara protiv odgovornih biti podnete krivične prijave.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Kragujevac i u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć nisu evidentirani slučajevi trovanja građana. Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sazvao je hitnu sednicu Gradskog veća, jer je o nemilom događaju, kako kaže, saznao tek sinoć.

– Sreća u nesreći je da tim tortama nije istekao rok trajanja, već su povučene zbog pojave plesni usled kvara koji se desio na hladnjači proizvođača – rekao je Nikolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here