EPA/Oleg Petrasyuk

Ukrajina je upotrebila zabranjenu kasetnu municiju tokom granatiranja ruskog grada Belgoroda, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

“Danas je kijevski režim pokušao da izvede neselektivni kombinovani udar na grad Belgorod uz upotrebu dve rakete Olkha opremljene zabranjenim kasetnim bojevim glavama i projektilima Vampir češke proizvodnje”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva, preneo je TASS.

U ukrajinskom granatiranju centra ruskog grada Belgoroda poginulo je 10 osoba, od kojih je jedno dete, a povređeno je 45 osoba, među kojima četvoro dece, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov ranije danas je izjavio da je dvoje dece poginulo, a nekoliko osoba povređeno u ukrajinskom granatiranju centra ruskog grada Belgoroda.

“Oružane snage Ukrajine granatirale su centar Belgoroda. Prema preliminarnim informacijama, ima dvoje mrtve dece i povređenih”, napisao je on na Telegramu.

Pored toga, tokom napada, nekoliko granata je pogodilo stambenu četvrt Belgoroda, precizirao je guverner.

1 COMMENT

  1. Rusija odavno koristi tu Kasetnu municiju pa šta koga briga nek malo i Ukraina koristi nema veze nije puno štetna kaže Putin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here