Kijev ne da plate i penzije onima koji su pod prorusima

0

Ukrajinske vlasti suspendovale isplate plata, penzija i subvencija za stanovništvo koje živi na teritorijama narodnih republika Donjeck i Lugansk
 

Pravo na penziju i druga socijalna plaćanja, te na platu iz budžeta, od danas imaju samo stanovnici i zaposleni u budžetski ustanovama koji su napustili teritoriju narodnih republika Donjeck (DNR) i Lugansk (LNR).

 

– Kijev je suspendovao i bankarske usluge, kao i željeznički saobraćaj sa regionima koji nisu pod njegovom kontrolom, prenosi RIA "Novosti".

 

Ukrajinske vlasti pribegle su žestokim merama finansijsko-ekonomske blokade Donbasa kao odgovor na izbore, održane u Donjecku i Lugansku, a koje Kijev odbija da prizna.

 

Organizovanje izbora za predsednike i savete DNR i LNR bilo je predviđeno sporazumima o regulisanju konflikta, potpisanim u Minsku, ali Kijev je insistirao da budu održani 7. decembra u skladu sa ukrajinskim zakonom.

 

Kada je rukovodstvo ovih republika održalo izbore 2. novembra, ukrajinske vlasti odbile su da priznaju rezulate i kao odgovor donele mere za "stabilizaciju socijalno-ekonomske situacije u regionu".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here