EPA/Sergei Ilnitsky

Ukrajinski general Oleksandr Sirskij tvrdi da su se ruske snage u nekim delovima istočnog Bahmuta povukle i do dva kilometra.

“Zahvaljujući dobro osmišljenoj odbrani u pravcu Bahmuta, dobijamo rezultate efektivnih akcija naših jedinica. U pojedinim oblastima neprijatelj nije mogao da se odupre naletu ukrajinskih branilaca i povukao se do dva kilometra”, napisao je Sirskij na Telegramu.

On je naveo da, “uprkos izjavama ratnih zločinaca”, ruske snage i dalje nisu uspele da zauzmu ukrajinski grad.

– Naše odbrabmene snage sprečavaju neprijatelja da napreduje. Bitka za Bahmut se nastavlja – dodao je Sirskij.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je da “ne treba verovati na reč ukrajinskim predstavnicima”, prenele su RIA Novosti. Nešto ranije, iz agencije AFP su saopštili da je njihov video koordinator Arman Soldin ubijen tokom raketnog napada u blizini Bahmuta.

Soldin (32) je bio sa novinarskim timom AFP, u društvu ukrajinskih vojnika, kada se grupa našla pod paljbom raketa “grad”, dok ostatak novinarske ekipe nije povređen, preneo je AP.

4 COMMENTS

  1. Povukli su se, jer znaju da se u svako doba mogu vratiti. To su takticki potezi. Ukrajina ce pasti iznenada. To je bez sumnje. Radi se o tome, da i organizator bude primoran na predaju.

  2. Samo neznalice i naivni veruju u bajke. To su samo takticki koraci. “Ukrajincima” i Poljacima su odbrojani dani. Jednom i najludji pocnu da misle. Rusi su shvatili ko ih je manipulisao i za koga su prolivali krv.

  3. Samo se ti teši! Bit će bolje kad Rusi smene gubitnike.Muče se već vise od godnu i po dana ! I ništa ….kako to? Slavna Putinova Armija😂😂😂

  4. Čini mi se da Rusi uvlače Ukrajince u zamku…a možda i teritorijalno reorganizuju vojsku obzirom na NATO vojnike koji dolaze…kao da se bliži dan D.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here