Yotuube/FRRANCE 24 English
Donbas

Generalštab ukrajinske vojske planira ofanzivu na region Donbas, uz uputstva američkih savetnika, izjavio je danas zamenik šefa milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

– Prema našim obaveštajnim podacima, ukrajinski Generalštab, uz uputstvo američkih savetnika u ukrajinskom ministarstvu odbrane, pravi finalne planove za ofanzivu na Donbas. Datum početka agresije prema našem narodu će biti određen kada se stvore jurišne grupe i kada operaciju odobri ukrajinski savez za nacionalnu bezbednost i odbranu – rekao je Basurin.

On je dodao da oružane snage ukrajinske vojske planiraju da pošalju u zonu konflikta još tri brigade, koje se smatraju borbeno najspremnijim i sposobnim da sprovedu glavne udare.

Narodna milicija, kaže Basurin, ima dokaz da je Ukrajinskim železnicama naređeno da obezbede vozove za transport vojne opreme i vonika iz brigada, od stanice Belaja Cerkov, Kolomjia i Ljvov, u periodu od 3. do 10. februara.

4 COMMENTS

  1. Samo krenite vec jednom. To se i ceka. Granica vec stoji – na Dnjepru. Do nove granice na Visli, imate vremena da trazite azil u \”prijateljskim\” zemljama.

  2. Za ideale ginu budale, neznam za koga ginu ukrainci, za americke interese??? Izgleda da i oni pripadaju budalama

  3. Pa ovo je razlog zasto SAD optuzuju Rusiju da priprema rat. Logicno je da Rus dodje u odbranu Rusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here