EPA/Sergey Dolzhenko
Ukrajinska vojska

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je danas da su ukrajinske snage ubile generala Vitalija Gerasimova, u blizini opkoljenog grada Harkova, drugog ruskog visokog komandanta koji je poginuo u invaziji.

General-major Vitalij Gerasimov, prvi zamenik komandanta ruske 41. armije, ubijen je u ponedeljak, saopštila je Glavna obaveštajna uprava ukrajinskog ministarstva odbrane, prenosi Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane nije potvrdilo ovaj izveštaj, a još jedan ruski general, Andrej Suhovecki, takođe zamenik komandanta 41. armije, poginuo je krajem februara.

Ukrajina je saopštila da su njene snage ubile više od 11.000 ruskih vojnika, dok je Moskva potvrdila oko 500 poginulih, a nijedna strana nije saopštila ukrajinske žrtve, navodi Rojters.

2 COMMENTS

  1. Jedva čekam vreme kada više neće biti ovakvih morbidnih vesti. Jer smrt svakog čoveka je zlo. Bog nije nameravao da ljudi umiru. Satana je vladar ovog sveta i on se raduje smrti svakog ljudskog bića. On ljude po jednom stihu iz Biblije, ne smatra vrednijim od moljaca, jer su podložni bolesti, starosti i smrti, a ljudska tela zove ‘kuće od praha’. Bog će uskoro uništiti vojne i političke sisteme ovog sveta, i nikada više čovek neće vladati nad drugim ljudima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here