Anđela Bucalović
Zoran Kiki Lesendrić

Poznati pop rok sastav Kiki Lesendrić i Piloti održaće koncert u beogradskoj mts Dvorani 03. novembra, čime će zaokružiti svoje postojanje na muzičkoj sceni pune 43 godine i istovremeno predstaviti  novi album “Mali tragovi  na nebu”.

Bendu Piloti koji je osnovao Zoran Kiki Lesendrić, ovo će biti prvi samostalni nastup u mts Dvorani, a uoči nastupa  frontmen benda poručuje da se raduje ponovnom susretu sa publikom :

– Veliko je zadovoljstvo i raduje me što ću prvi put zasvirati na sceni mts Dvorane, nekadašnje Dvorane Doma sindikata. Ovaj koncert biće potpuno drugačiji od svega na šta je naša publika do sada navikla – kaže Lesendrić, ne krijući da bend za 03. novembar spema iznenađenje.

Kultni sastav je harao Beogradom tokom 80-ih, a i dan danas brojne generacije uživaju u njihovim hitovim, te ih gotovo svakodnevno čujemo na radio stanicama.

Svoj prvi album pod istoimenim nazivom ( Piloti) grupa je snimila 1981. godine čiji su hitovi ostavili traga na pop rok sceni sve do danas. Albumom „Mesec na vratima” koji je izašao 2008. godine, bend se vraća u sam vrh srpske i regionalne muzičke scene. Pesme koje su obeležile taj album; Te noći smo se potukli zbog nje”, „Kako si lepa”, danas su obavezni deo repertoara poznatog sastava na svakom nastupu.

Podsetimo,  posle uspešnog albuma iz 2008. slede još dva studijska albuma: „Slučajno i zauvek”, „Širom zatvorenih očiju” i kompilacijski album „Rekla je da u mojoj glavi” na kome se nalaze najveći hitovi snimljeni tokom 2016. godine u novim, modernim aranžmanima.

Istovremeno, album “Svet je lep kada sanjamo”, snimljen je uživo na nastupu na beogradskom Beerfest-u 2009. godine, na kome se nalazi 15 pesama sa istoimene višemesečne turneje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here