Tanjug

Sve bebe koje su rođene na Kosovu od 25. avgusta, i dalje su neprijavljene i neimenovane zbog štrajka javne uprave u Opštini Priština.

Festim Memiši je pokušao da prijavi svoje dete, ali bezuspešno.

– Prošlo je skoro nedelju dana i ne možemo da se registrujemo. Došli smo iz Glabočice. Ovo je treći put da nismo u mogućnosti da se registrujemo. Kažu da je štrajk – rekao je Memiši.

Sličnu zabrinutost izrazili su i svi ostali roditelji koji su bili primorani da se vrate kući nezavršenog posla.

– Došao sam da prijavim bebu, ali mi je rečeno da je štrajk. Ne znam šta oni misle – rekao je roditelj Lavdije Maćani.

Dugi su redovi građana koji čekaju usluge putem e-kioska ispred objekta Opštine Priština. Prekid štrajka zatražio je građanin Naim Krasnići, koji je došao po potvrdu o prebivalištu.

– Ovaj štrajk mora da se okonča što je pre moguće. Vlada mora da razmisli kako bi rešila ovaj problem zaposlenih, kako u obrazovanju tako tako i u administraciji – rekao je Krasnići.

Direktor administracije u Opštini Priština Bersant Beka rekao je da je bilo mnogo zahteva za razne usluge i dodao da štrajk otežava njihov rad.

– Očekujemo direktno mišljenje premijera i da nastavimo da radimo i obavljamo sve usluge koje nudimo, kao u slučaju Ginekološke bolnice, gde se vrši registracija beba. Pokušavamo da nađemo rešenje ili razumevanje da se bar novorođene bebe registruju – rekao je Beka.

Ni nakon sastanka Vlade i sindikata nije pronađeno rešenje kojim bi se prekinuo štrajk koji je počeo 25. avgusta u javnom sektoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here