Twitter/Naval Analyses ‏

Kineski mediji su analizirali izjavu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, u kojoj je rekao da Rusiji nije potrebno da troši ogroman novac na nosače aviona, kao što to rade SAD, već da joj je potrebno oružje da im se suprotstavi, pišu kineski mediji.

– Rusiji nisu potrebni nosači aviona na kojima rade SAD, već je državi potrebno oružje koje može da im se suprotstavi – izjavio je nedavno Šojgu.

Ministar tvrdi da SAD troše ogroman novac na privatne vojne kompanije i na nosače aviona.

– Ali da li je Rusiji potrebno da ima pet ili deset nosača aviona, ako ne želimo da napadamo ni na koga? Nama su potrebna sredstva koja potencijalno mogu biti iskorišćena protiv takvih grupa nosača aviona protivnika, u slučaju agresije protiv naše države. To je nesrazmerno jeftinije i efikasnije – rekao je ministar.

Kineski portal „Sohu“ piše da bi oružje kojim bi se moglo boriti protiv američkih nosača aviona i o kome je govorio ruski ministar odbrane mogla biti  protivbrodska raketa P-700 „Granit“.

Nedavno je nuklearna podmornica „Omsk“ izvela lansiranje krstareće rakete po nadvodnim ciljevima u Tihom okeanu.

Protivbrodska krstareća raketa „Granit“ je bila lansirana po školskim metama i na distanci od oko 350 kilometara uspešno je pogodila brod-metu, navodi autor članka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime