Kineski premijer postao počasni građanin Beograda

0

Premijer Li Kećiang je dao veliki lični doprinos i podršku privredi i svim aktivnostima Beograda
 

Odluka je usvojena jednoglasno na sednici gradske skupštine.

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, obrazlažući predlog odluke, rekao je da je Li Kećiang dao veliki lični doprinos i podršku privredi i svim aktivnostima grada.

 

"Svedoci smo i njegove političke podrške Srbiji i Beogradu, jer će na njegovo insistiranje Beograd u decembru biti domaćin Samita 16 lidera zemalja centralne i istočne Evrope, kada će osim premijera Kine doći i premijeri 15 država", rekao je Mali u Skupštini grada Beograda.

 

On je kazao da je kulturna saradnja Beograda i Kine intezivnija nego ikad i podsetio da se sledeće godine navršava 35 godina od potpisivanja sporazuma o saradnji Beograda i Pekinga.

 

Poslanik opozicione Demokratske stranke Zoran Alimpić rekao je da titulu počasnog građanina Beograda nosi veliki broj znamenitih ljudi, kao i dva prethodna lidera iz Kine.

 

On je naveo da je Beograd za počasne građane proglasio Nelsona Mendelu, Džavaharala Nehrua i Gamal Abdela Nasera, Migela Anehla Moratinosa, ali i bivše predsednike Rumunije Nikolaja Čaušeskua i Severne Koreje Kim li Sunga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here