pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova ponovilo je da će svaki pokušaj igranja na „tajvansku kartu”, u cilju obuzdavanja Kine biti osuđen na propast.

Peking se, kako navodi kinesko MSP, ne može složiti sa učešćem regiona Tajvana u ovogodišnjoj skupštini Svetske zdravstvene organizacije (SZO), kako bi zaštitio nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet, prenosi kineski radio CRI.

Široka podrška međunarodne zajednice Pekingu još jednom pokazuje da je „princip jedne Kine zajednička težnja i preovlađujući trend”, rekao je portparol MSP Vang Venbin u saopštenju.

Stejt department je u sredu saopštio da bi Tajvanu trebalo da bude dozvoljeno da prisustvuje skupštini SZO sledeće nedelje, uz konstataciju da je isključenje ostrva iz te organizacije na zahtev Kine neopravdano i izaziva zabrinutost za globalno zdravstvo.

4 COMMENTS

  1. Kinesko istorijsko NE – Casni Srbi, Vitezovi, Plava Milencad, Milice i ostali intelektualci sa bogatim vokabularom, srpski heroji iza laptop-a = presretni:) Odjednom preko Kineza i oni hrabri:)))))

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here