EPA-EFE/Dave Hunt
Rafael Nadal

Ukoliko trijumfuje na Rolan Garosu, Rafael Nadal će okončati debatu o najboljem teniseru svih vremena, smatra Nik Kirios.

Španac beleži neverovatne rezultate ove sezone. Pošto je prethodnu završio već u avgustu zbog povrede stopala, ove je već osvojio tri trofeja. Na početku je trijumfovao na turniru u Melburnu, potom je osvojio Australijan open, a onda je slavio u Akapulku.

Do titule na prvom grend slemu u sezoni došao je na impresivan način, pošto je nadoknadio dva seta zaostatka protiv Danila Medvedeva.

– Mislio sam da će to biti užasno za Rafu, da će ga Medvedev naterati da igra više. Danil je osvojio prva dva seta, pomislio sam da će se Rafa teško vratiti. Imao je Medvedev i tri vezane brejk lopte u trećem setu… Kada sam se vratio posle dva i po sata, pomislio sam da je neverovatno ono što je uradio – prisetio se Kirios.

Nadal sada ima jednu grend slem titulu više od svojih najvećih rivala Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

– Nikad nisam sumnjao u Rafu toliko tokom njegove karijere. Mislim da će priča o najboljem svih vremena biti završena ako osvoji Rolan Garos. Ako trijumfuje u Parizu, bez sumnje će biti GOAT – zaključio je Australijanac.

1 COMMENT

  1. Da niste svi vi malo portanili? Da bi se povukla crta, treba prvo sva trojica da završe karieru!Zamisli Nadal osvoji RG, pa iz nekog razloga prekine karieru, a Novak recimo, igra do četrdesete! Ko garantuje, da on neće osvojiti u tom slučaju barem još tri, četiri GS?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here