EPA-EFE/Dave Hunt
Nik Kirios

Novak Đoković je, kao po navici, ispisao nove stranice teniske istorije. Od sutra će Nole ponovo biti najbolji teniser sveta, nakon što je osvojio 10. titulu na Australijan openu.

Trofej je još “teži” kada se uzmu u obzir i Novakova deportacija i cela drama koja se dogodila prošle godine nakon što je sleteo u Melburn.

Jedan od njegovih kolega koji je i tada slao reči podrške bio je Australijanac Nik Kirios, neki bi rekli – “večiti kontraš”.

Nakon što je iskoristio treću meč loptu u trećem setu protiv Stefanosa Cicipasa, poruke podrške i čestitke počele su da stižu na Novakov račun sa svih strana.

Jedan od najbržih bio je upravo Kirios.

“Haha, rekao sam vam, napravili smo monstruma. Svaka čast, Novače! Seo sam na kauč i uživao u celokupnom šouu. Uživaj do kraja”, napisao je Kirios i dodao:

“Osvojiće 28 slemova, lagano”.

Tridesetpetogodišnji srpski teniser u finalu u Melburnu pobedio je Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5) i po deseti put u karijeri osvojio grend slem trofej na najmlađem kontinentu.

Novak je do 22. grend slem titule došao uz samo jedan izgubljen set i na prvom mestu večne liste izjednačio se sa Rafaelom Nadalom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here