EPA/Neil Hall
Nik Kirios

Umesto polufinala protiv Rafaela Nadala, australijski teniser Nik Kirios sazvao je danas na Vimbldonu konferenciju za medije na kojoj je poručio da je zaslužio poštovanje najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića.

Kirios je posle odustajanja Rafaela Nadala zbog povrede trbušnog mišića izborio plasman u finale Vimbldona, a kasnije danas, kad bude završen polufinalni duel između Ðokovića i Kamerona Norija, saznaće rivala u finalu.

Australijanac je podržao Novaka u teškim trenucima kada je deportovan iz Australije početkom godine.

– Bilo je zanimljivo medijima i svima koji gledaju. Stao sam uz njega tokom drame u Australiji, tada sam zaslužio njegovo poštovanje. Dopisivali smo se svakodnevno i nadam se da ćemo igrati u finalu – izjavio je Kirios, a preneli britanski mediji.

Kontroverzni teniser priznao je da nije očekivao da do prvog grend slem finala u karijeri dođe sa 27 godina.

– Danas ću raditi duži trening da ostanem u formi. Moram da održim nivo adrenalina, moram u finale bez iskustva polufinala. Odmoriću se, imao sam šokantan san, bio sam uzbuđen i nervozan. Volim tenis, ali i volim da se takmičim, da igram protiv nekog. Pobedio ili izgubio u finalu, biću srećan. Nisam nikad mislio da ću sa 27 godina igrati u finalu – rekao je Kirios.

Australijanac je naveo i da mu je na Vimbldonu dosta pomoglo iskustvo sa Australijan opena početkom godine, kad je osvojio titulu u dublu sa sunarodnikom Tanasijem Kokinakisom.

Kirios je do sada neporažen u duelima sa Đokovićem, protiv kojeg vodi 2:0.

1 COMMENT

  1. Ако неко има поштовања према колегама(противницима) ,е то је Ноле.
    Ако неко нема према другима поштовања је баш господин Кириос

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here