Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Od početka nove školske godine virusom korona je zaraženo 39 učenika u osnovnim školama i 16 učenika u srednjim školama, saopštila je član Republičkog kriznog štaba epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na redovnoj pres konferenciji kazala da su u pitanju sporadični slučajevi, osim jednog gde se zaražavanje desilo van školske sredine, i ta grupa je još u kućnoj izolaciji.

– Reagovalo se odmah, nije došlo do daljeg prenošenja u školskoj sredini. Sva deca kod kojih je potvrđen virus imaju blagu formu kliničkog ispoljavanja infekcije ili nisu imali nikakve simptome, a virus je potvrđen jer su bili u kontaktu sa zaraženima – navela je Kisić.

Dodala je da je prema izveštaju od 1. do 20. septembra u osnovnim školama bilo prijavljeno 36 slučajeva zaraze koronavirusom među decom, a 12 u srednjim školama, dan kasnije dva slučaja u osnovnim školama, a u srednjoj školi jedan slučaj, dok 22. septembra nije bilo prijavljenih slučajeva u osnovnim, a u srednjoj je bio jedan.

Kisić je kazala da 23. septembra nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa u školskoj sredini, a 24. u osnovnim školama prijavljen je jedan, a u srednjoj dva slučaja korona virusa i dodala da je stabilna epidemiološka situacija u školskoj sredini direktan pokazatelj bezbedne i dobre organizacije nastave.

– Sve čestitke nastavnom osoblju i deci koji se ponašaju odgovorno i savesno. Nadamo se da će ovako da se nastavi i da će deca moći da pohađaju nastavu u školi i da budu bezbedna – rekla je Kisić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here