Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Niko ni u jednom momentu nije saopštavao drugačiji broj zaraženih ili preminulih od koronavirusa nego što je u tom momentu bilo u informacionom sistemu, izjavila je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević.

– Mi smo po prvi put kada je u pitanju ova pandemija želeli da imamo transparentne podatke i prvi put smo imali informacioni sistem… Mi smo svakog dana sve saopštavali. Nijednog momenta, nijednog dana nismo objavljivali drugačije podatke od onih koji su stizali – kazala je Kisić Tepavčevićeva sinoć u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Povodom kampanje protiv Kriznog štaba rekla je da oni nisu nikakve žrtve i da samo rade svoj posao.

Ona je objasnila da prijava zaraznih bolesti funkcioniše tako što lekari šalju nadležnima i sve se sliva u “Batut”.

Ponovila je da koronavirus ne poznaje nikakve granice i da su pred njom svi jednaki.

Ona je istakla veliki rad epidemiologa u borbi protiv koronavirusa i objasnila da 170 domova zdravlja, 24 zavoda i insituta unosi podatke, a da je u to uključeno više stotina osoba.

– Moram da navedem ogroman rad kolega epidemiologa… Zahvaljujemo se kolegama kliničarima… Zabluda je da mi nismo obukli mantile. Epidemiolozi mukotrpno izgaraju, a tek će intenzivno da rade – kazala je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je sa žaljenjem konstatovala da se ogroman trud da predstave situaciju kakva jeste, pogrešno interpretira.

– Naš trud da predstavimo kako jeste sada se postpuno drugačije doživljava. Niko ni u jednom trenutku nije saopštavao drugačiji broj nego što je u tom momentu bilo u informacionom sistemu – ponovila je Kisić Tepavčevićeva.

1 COMMENT

  1. Bože, koliko treba da nemaš obraza pa da ovako nešto izjaviš? Ona, kao zamenica (najpopularnije zanimanje u Srbiji i najmoćnije) Batuta je imala uvid u stvarno stanje, znala za dvojne podatke (stvarne, za Vladu i zvanične za javnost) i opet ima obraza da laže? Najviše sam ogorčen kada uhvaćeni u laži i dalje maloumnima serviraju “poštenje”! M*rš!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here