Tanjug

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas Topolu i rekla da je jedna od najznačajnijih pronatalitetnih mera dodela subvencija majkama za kupovinu prve nekretnine, koju je u Topoli dobila jedna majka i pozvala i druge majke koje ispunjavaju uslove da se prijave za ovu subvenciju.

Kisić je sa rukovodstvom opštine razgovarala o zajedničkim aktivnostima u cilju poboljšanja pronatalitetne politike u ovom delu Srbije i podrške porodicama.

– Trudimo se da obiđemo svaki deo naše zemlje i što više porodica. Cilj Ministarstva za brigu o porodici i demografiju jeste da damo podršku mladim ljudima da zasnuju svoje porodice, kao i onima koji već imaju decu. Imaćemo mnogo zajedničkih aktivnosti, a sve u cilju da podržimo rađanje dece i porodice sa decom – istakla je Kisić u razgovoru sa predsednikom opštine Topola Vladimirom Radojkovićem, predsednicom Skupštine opštine Jasnom Vuković i narodnim poslanikom Draganom Jovanovićem, saopšteno je iz ministarstva.

Kisić je naglasila da ministarstvo značajan deo budžeta usmerava upravo ka lokalnim samoupravama.

“Cilj nam je da zajedno gradimo, ulažemo i da promovišemo mere koje predstavljaju podršku porodicama, podršku pronatalitetnoj politici, jer sve što radimo i gradimo, radimo zbog naše dece, da nas bude što više“, navela je Kisić, koja je u Topoli posetila dve porodice i obišla Udruženje „Zagrljaj“.

Kisić je rekla da je jedna od najznačajnijih pronatalitetnih mera Republike Srbije dodela subvencija majkama za kupovinu prve nekretnine, koju je u Topoli dobila jedna majka.

Ona je pozvala i druge majke koje ispunjavaju uslove da se prijave za ovu subvenciju, koju Republika Srbija na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića dodeljuje od 1. januara 2022. godine.

Radojković je istakao da su poboljšanje nataliteta i briga o porodicama vrlo važni za tu opštinu i izrazio uverenje da će saradnja sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju u narednom periodu biti još bolja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here