EPA/Clemens Bilan

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, prenosi Index.hr.

– Ovde smo da bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Evropi i u svetu. Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana – rekla je Kitarović.

Ona je dodala da je potrebno ulagati u izgradnju i očuvanje svetskog mira.

16 KOMENTARA

 1. NORMALNO,PA KO JE VODIO NOB.DA MOZDA NIJE DRAZA MIHAJLOVIC????? SVE SE ZNA SAMO HOCE NEKO DA IZMJENI ISTORIJU ! ! !

  • Ne vodio je stepinac i ostale ustase.Ti vlado i tebi slicni zelite promeniti istoriju.Ustase su 43 mjenjale kapu kada su vidjeli da fadsizam gubi rat.Zato slavite blajburg.

 2. Do 1943 nije bilo ni jednog a onda su počeli da prelaze u partizane. Nego meni se čini da ona misli na ustaše za nju su valjda oni borci protiv fašizma. 1944.su promenili uniforme pa se valjda to broji.

 3. Ova Ktarovic mora. Da nije bila u normalnu skolu Pa tako i nemoze znati vise nego sto zna neka pita njenog Dedu u koji je on Vojsku bio

 4. hrvati antifašisti ,
  ustaški LOGORI SMRTI ZA SRBE ,
  JASENOVAC,
  LOGOR ZA ISTREBLJENJE DJECE STARA GRADIŠKA
  LOGOR UŠTICA
  LOGOR U JABLANCU
  LOGOR JASTREBARSKO
  LOGOR RIJEKA KOD JASTREBARSKOG
  LOGOR GORNJA RIJEKA KOD KRIŽEVACA I LOBOGRADU u ovim logorima stradalo je 42.791 srpske djece
  5.737 romske djece ,3.710 jevrejske djece
  po svojim razmjerama ovaj ustaški genocid je najbliži holokaustu
  hrvatski ANTIFAŠIZAM NE POSTOJI , I DANAS SE ZLOSTAVLJAJU I ISTREBLJUJU SRBI
  KOLINDA IYJAVI DA NEĆE NJIHOVOJ DRŽAVI TA NEŠTO GOVORI SRBIJA ZEMLJA KOJA REHABILITUJE ČETNIKE
  MOJE PITANJE NEKA MI NEKO NAPIŠE LOGORE KOJE SU IMALI ČETNICI???

  • Aj ne glumi znanika viste genocidalna sorta zna celi svet o vama vise ti ces da solis panet. Nekome svaki grad i selo u vas je vio logor za druge

 5. preko poglavnika pavelica, crne legije, SS handzar divizije, raznih mesica i sto je “kolindin tata spasio 100 partizana jer mu se zaglavio metak u cevi od mitraljeza…

 6. Ускоро ће ваљда и Немци и Естонци и Финци и још неки рећи да су они били главни противни фашизма и нацизма. Овај свет је скроз полудео.

 7. “Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi”

  Наравно да је тако у прилог тој тези иде и Јасеновац као највећи доказ !

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime