EPA/Clemens Bilan

Hrvatska predsednica i premijer, Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković, osudili su danas napad na sezonske radnike, među kojima su bila i dvojica Srba, na hrvatskom ostrvu Brač.

Kitarović je poručila da je Hrvatska sigurna zemlja, dobrih ljudi koji zaziru od pojedinaca koji ovakvim ponašanjem narušavaju sliku svoje zemlje, prenela je Hina.

– Osuđujem svaku vrstu nasilja, tako i ovaj slučaj u Supetru na Braču. Takvo ponašanje je neprihvatljivo. Hrvatska je sigurna zemlja, dobrih ljudi, koji zaziru od pojedinaca koji ovakvim ponašanjem narušavaju sliku svoje zemlje – napisala je na na Tviteru Grabar-Kitarović.

Plenković oštro je osudio napad na Braču, a uputio je saučešće porodici tragično preminulog Radoja Petkovića, potpredsednika Saveta srpske nacionalne manjine Kastva, koji je podlegao povredama zadobijenim u nedavnom brutalnom napada na području opštine Viškovo.

– Oštro osuđujem ovakav čin nasilja i nesnošljivosti, usmeren prema pripadnicima nacionalnih manjina, protiv čega ćemo nastaviti da se borimo svim mehanizmima koje državne institucije imaju na raspolaganju kako bi se nasilje preveniralo, počinitelji oštro sankcionirali, a javnost senzibilizirala na nultu toleranciju prema nasilju – poručio je Plenković, prenosi Indeks.

– Jasno se protiveći svakom obliku nasilja i nesnošljivosti prema pripadnicima nacionalnih manjina, hrvatska Vlada – ističe Plenković, “oštro osuđuje i recentni slučaj huliganskoga nasilja u Supetru na Braču, a žrtvama tog huliganskog čina želi brz i potpun oporavak”.

Petković je brutalno pretučen krajem aprila ispred jednog kafića na području opštine Viškovo, a poslednjih nedelja bio je u komi u KBC-u Rijeka.

U nedelju je posle fudbalskog turnira Torcida kup u Supetru na Braču nekoliko osoba napalo četvoro sezonskih radnika, među kojima je bilo dvoje Srba.

1 COMMENT

  1. Коме маже очи ова Кројцерка? Ако је почела да гаји емпатије према Србима нека им врати Крајину. Хохштаплери!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here