EPA/Clemens Bilan
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Hrvatska predsednica i premijer, Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković, osudili su danas napad na sezonske radnike, među kojima su bila i dvojica Srba, na hrvatskom ostrvu Brač.

Kitarović je poručila da je Hrvatska sigurna zemlja, dobrih ljudi koji zaziru od pojedinaca koji ovakvim ponašanjem narušavaju sliku svoje zemlje, prenela je Hina.

– Osuđujem svaku vrstu nasilja, tako i ovaj slučaj u Supetru na Braču. Takvo ponašanje je neprihvatljivo. Hrvatska je sigurna zemlja, dobrih ljudi, koji zaziru od pojedinaca koji ovakvim ponašanjem narušavaju sliku svoje zemlje – napisala je na na Tviteru Grabar-Kitarović.

Plenković oštro je osudio napad na Braču, a uputio je saučešće porodici tragično preminulog Radoja Petkovića, potpredsednika Saveta srpske nacionalne manjine Kastva, koji je podlegao povredama zadobijenim u nedavnom brutalnom napada na području opštine Viškovo.

– Oštro osuđujem ovakav čin nasilja i nesnošljivosti, usmeren prema pripadnicima nacionalnih manjina, protiv čega ćemo nastaviti da se borimo svim mehanizmima koje državne institucije imaju na raspolaganju kako bi se nasilje preveniralo, počinitelji oštro sankcionirali, a javnost senzibilizirala na nultu toleranciju prema nasilju – poručio je Plenković, prenosi Indeks.

– Jasno se protiveći svakom obliku nasilja i nesnošljivosti prema pripadnicima nacionalnih manjina, hrvatska Vlada – ističe Plenković, „oštro osuđuje i recentni slučaj huliganskoga nasilja u Supetru na Braču, a žrtvama tog huliganskog čina želi brz i potpun oporavak“.

Petković je brutalno pretučen krajem aprila ispred jednog kafića na području opštine Viškovo, a poslednjih nedelja bio je u komi u KBC-u Rijeka.

U nedelju je posle fudbalskog turnira Torcida kup u Supetru na Braču nekoliko osoba napalo četvoro sezonskih radnika, među kojima je bilo dvoje Srba.

1 KOMENTAR

  1. Коме маже очи ова Кројцерка? Ако је почела да гаји емпатије према Србима нека им врати Крајину. Хохштаплери!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime