EPA/MARK ABRAHAM
Vesli Klark

Penzionisani američki general Vesli Klark, koji je u vreme NATO bombardovanja SRJ bio glavnokomandujući evropskih snaga NATO, doputovao je u posetu Kosovu.

Kako prenosi Kosovo online pisanje kosovske štampe, Klark je viđen kako ulazi u zgradu Vlade Kosova.

Potom je dao izjavu za medije u kojoj je rako da je s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem razgovarao samo o energetskim projektima, sa posebnim naglaskom na solarnu energiju.

– Razgovarali smo o razvoju energetike na Kosovu, koliko brzo možemo da unesemo solarnu energiju, znamo da je vreme da sve zemlje u jugoistočnoj Evropi odustanu od korišćenja energije koja emituje ugljenik i da razviju solarnu energiju što je više moguće – rekao je Klark za prištinsku televiziju Klan Kosova.

Kazao je i da sa Kurtijem nije razgovarao o bezbednosti na Kosovu i u regionu.

Bivši komandant NATO potvrdio je da nije specijalni savetnik ministra odbrane Armenda Mehaja, sa kojim se takođe sastao, već da je samo njegov prijatelj.

– Nisam poseban savetnik, ja sam samo prijatelj. Mogu da posavetujem bilo koga, nemam poseban zadatak – kazao je on.

Klark je naveo da ga ministar Mehaj, kao i bilo ko, može nazvati i reći mu kako stvari stoje, dodajući da se nije ničim posebno bavio u Ministarstvu odbrane.

9 COMMENTS

  1. Lesinar se sastao sa prijateljima lesinarima i razgovarali o solarnoj energiji,verovatno kako da proizvode specijalno oruzje sa solarnom energijom.Nema drugih experata za solarnu energiju,nego se pojavio general UBICA.

  2. Krenuo na pijacu, pa usput svratio do svojih pajtosa na kafu i na čašicu razgovora o solarnoj energiji. To mu je inače uža specijalnost – solarna energija, o tome sve zna, ma daaaaaaj! Možemo očekivati neko zlo, taj ništa dobro nikome nije doneo.

  3. Kakav prijatelj on u USA ovaj na kraju sveta Kosmet !
    Njega plaćaju kao Bil Klintona mafija
    albanska !
    Zašto Srbija ne podnese krivičnu prijavu protiv njega jer je to uradio
    Radi novca i bez UN mandata!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here