Nemački šampion Bajern dočekuje dortmundsku Borusiju u 11. kolu (18.30 časova).

Ranjeni bavarski velikan i njegov ljuti rival sastaju se 101. put u Bundes ligi. Domaćina će, u iščekivanju da se imenuje novi trener, predvoditi Hans Diter Flik, budući da je hrvatski stručnjak Niko Kovač smenjen posle debakla protiv Ajntrahta u Frankfurtu (5:1) u prošlom kolu.

I u tom Bajernovom krahu Robert Levandovski je dao gol. Poljski napadač ne posustaje da rešeta protivničke mreže od samog početka prvenstva. Na deset mečeva uzastopce u istoriji Bundes lige golove su davali i Gabonac Pjer Emerik Obamejang dok je igrao u dortmundskoj Borusiji (2015) i Klaus Alofs (1984) za Keln, ali na razmeđu dve sezone. Levandovski, koji je baš iz Borusije došao u Bajern (2014),s 15 pogodaka najbolji strelac ikada u “klasikeru”, ima priliku da bude prvi koji je bar jednom zatresao mrežu u 11 ligaških mečeva uzastopno.

U prvih deset kola postigao je 14 golova. Bolji učinak ima samo legenda Bajerna i nemačkog fudbala Gerd Miler, koji je u sezoni 1968/69. dao 15.

Levandovski se upisao u strelce i u sva četiri meča Lige šampiona, jednom i protiv Zvezde, jednom u kupu, a gol nije dao samo u dve ovosezonske utakmice. Protiv Bohuma u kupu je igrao u drugih 45 minuta, a nije mu se posrećilo ni u svih 90 minuta susreta s Borusijom u meču za Superkup Nemačke, prvom u sezoni. Tim iz Dortmunda je na svom stadionu bio uspešniji s 2:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here