Twitter
Bila Klintona na aerodromu je dočekao kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli

Bivši američki predsednik Bil Klinton stigao je na prištinski aerodrom „Adem Jašari“, gde ga je dočekao kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

– Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu, gospodine predsedniče – napisao je Pacoli na Fejsbuku, gde je takođe postavio nekoliko fotografija dolaska Bila Klintona.

Klinton će prisustvovati obeležavanju 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo.

Prema ranijim najavama, Klinton će se danas u Prištini sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Ramušem Haradinajem, a kako je saopšteno iz kancelarije predsednika Tačija, on će se danas oko 15 sati sastati sa Klintonom, nakon čega će se zajedno obratiti medijima.

Iako se bivši američki predsednik smatra velikim prijateljem Kosova, njegov dolazak je praktično blokirao Prištinu, navodi tamošnji list „Gazeta ekspres“.

Kosovska specijalna policija od ranih jutarnjih sati obezbeđuje i pretražuje brojne objekte koji su na ruti Klintonovog kretanja.

Da bi se osiguralo da nijedno vozilo ni pešak ne prođu Klintonovom rutom od aerodroma do hotela, angažovani su i policijski psi, poznatiji kao K-9.

Ulice Prištine su pune naoružanih policajaca koji nose „duge cevi“.

4 KOMENTARA

  1. Koliko li su mu platili da ovako bolan dodje.Ovaj,ne samo da ih je poprsko uranijumom sad im i sidu donosi.Ali zato ga oni slave.Uranijum,sida nema veze.Ta mi postadosmo velika Klintonova nacija i cr,ćemo zajedno s njim.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime