Instagram/Printscreen
Mohamed Salah slavi gol protiv Mančester sitija

Liverpul je savladao Mančester siti rezultatom 1:0. Salah je savladao Edersona u jedan-na-jedan nakon što mu je golman ranije skinuo zicer u sličnoj poziciji, pre nego što je Jirgen Klop dobio crveni karton.

Liverpul se ne može takmičiti sa Sitijem, tvrdio je Klop.

I više od 38 utakmica ove sezone, možda je u pravu, s tim da razlika i dalje stoji na 10 bodova. Ali tokom 90 grozničavih, fantastičnih minuta, Liverpul je prekinuo neporaženi start prvaka, ponudivši podsetnik zašto je “Enfild” i dalje bauk za Pepa Gvardiolu, a Klop njegov najteži protivnik.

“Crveni” su od svog najlošijeg starta sezone pod njim došli do svoje najbolje partije od aprila uz briljantnu, blistavu igru.

Bez obzira na finansijsku razliku između njih i “Građana” koju je Klop spomenuo u petak, pokazali su da mogu da ih poraze na terenu.

Čak je i način pobednika bio izvanredan, golom koji je namestio golman. Alison već ima asistenciju protiv Mančester junajteda. Dodao je jedan protiv Sitija dugim pasom koji je bio vrhunski precizan, izbacivši većinu igrača iz igre i pronašavši Salaha.

Žoao Kanselo je ispao naivan i nije uspeo da zaustavi Egipćanina koji se našao oči u oči sa Edersonom i savladao ga.

Jirgen Klop je u 85. minutu dobio crveni karton posle burnog protesta pomoćnom i četvrtom sudiji, nakon što nije sviran faul Bernarda Silve nad Salahom. Sudija Entoni Tejlor, koji je svojim odlukama izazvao dosta besa na stadionu, zaustavio je utakmicu i nemačkom treneru pokazao put u svlačionicu.

Međutim, i bez trenera, “Redsi” su izdržali do kraja 9. minuta nadoknade i zabeležili trijumf  za koji mnogi očekuju da će im potpuno preokrenuti sezonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here