EPA-EFE/Laurence Griffiths
Jirgen Klop

Pred derbi 23. kola Premijer lige u kome će se Liverpul sastati sa Mančester sitijem Jirgen Klop potvrdio je da najverovatnije neće moći da računa na Alisona Bekera, Fabinja i Sadija Manea.

Alison Beker je propustio i meč protiv Brajtona u kome je Liverpul poražen na Enfildu 1:0 zbog bolesti, a zbog povreda nije bilo ni Fabinja i Manea.

– Svi su mnogo bolje, dovoljno bolje da su trenirali individualno. Fabinjo i Mane će možda trenirati i danas, videćemo – rekao je Klop.

Na pitanje o defanzivnom dvojcu koji je stigao pre nekoliko dana i njihovom mogućem nastupu protiv Građana, Klop je u principu ponovio ono što je rekao i pred duel sa Brajtonom:

– U idealnom svetu bismo imali nekoliko nedelja da ih uigramo i da radimo na defanzivi. Ben i Ozan su imali sastanke juče i pokazano im je šta se od njih očekuje. Danas i sutra će imati prave treninge pa ćemo videti.

Jednostavan je recept za dobar rezultat u derbiju:

– Moramo da igramo dobar fudbal.

– Igramo na Enfildu, mi volimo da igramo ovde, ali izgubili smo poslednje dve utakmice. Nije nas zanimao rekord i 68 mečeva kod kuće bez poraza, zašto bi nas to zanimalo sada? Sve se svodi na to da krenemo i pokušamo ponovo, da budemo pozitivni i da Enfild ponovo postane neosvojiva tvrđava – dodao je Nemac.

Klop je prokomentarisao i činjenicu da Vlada Nemačke ne dozvoljava izuzetke od restrikcija putovanja iz Engleske u svoju zemlju zbog koje se sada traži rešenje za odigravanje meča Lajpciga i Liverpula 16. februara:

– Iskreno, to nije moj posao. Naši ljudi rade sa ljudima iz Lajpciga i UEFA i siguran sam da će rešenje da se nađe, to nije nešto o čemu mi odlučujemo. Mene niko nije zvao da me pita kakvo je stanje u Engleskoj. To je valjda odluka tamošnje Vlade za sve koji dolaze iz Engleske. Sa svim što mi ovde radimo, sa našom disciplinom, sa brojem slučajeva i restrikcijama, smatram da bi bilo razumno da se napravi izuzetak. Ne znam ko u nemačkoj vladi o tome odlučuje, ali onaj ko odlučuje rekao je da je to nemoguće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here