EPA-EFE/Laurence Griffiths
Jirgen Klop

Trener Liverpula Jirgen Klop bio je zadovoljan pobedom svoje ekipe u petom kolu Lige šampiona. Redsi su na domaćem terenu savladali Porto 2:0.

Međutim, da Nemac nema mirnu konferenciju za novinare pobrinuo se jedan od predstavnika sedme sile. On je prozvao Klopa da je Afrički kup nacija nazvao „malim turnirom“ i tražio je izvinjenje od trenera Liverpula.

Nemački stručnjak branio se da apsolutno nije tako mislio i da je koristio ironiju u komunikaciji. A ovako je tekao razgovor između novinara i Klopa.

– Tokom svoje poslednje konferencije za medije, namerno ste nazvali Afrički kup nacija „malim turnirom“. Mislim da je to uvreda za igrače, uvreda za navijače, uvreda za ljude i uvreda za kontinent. Mislim da morate da se izvinete – u dahu je rekao novinar.

– Stani, stani. Sve je u redu, nisam to mislio na taj način. Nisam mislio na taj način, ne znam zašto si razumeo na taj način – odgovorio je Klop.

Međutim, novinar je bio uporan:

– Poslušao sam konferenciju, to ste rekli. To je mali turnir na afričkom kontinentu. To je ono što ste rekli. Mislim da ste dužni izvinjenje celom kontinentu.

– Nisam mislio na taj način“, nastavio je odbranu Klop i dodao „Nije uopšte bila moja ideja da govorim o Afričkom kupu nacija kao malom turniru ili o celoj Africi kao malom kontinentu. Ono što sam mislio, jer su ljudi rekli, ako pogledaš celu konferenciju, onda si mogao… Ako želiš da razumeš na pravi način, onda si i mogao razumeti na pravi način. Rekao sam da nema reprezentativne pauze do marta, a dodao sam…Postoji mali turnir u januaru i nisam mislio mali turnir na način kao što si ti rekao. To je bilo ironično, igra se turnir, veliki turnir, gubimo sve svoje najbolje igrače zbog Afričkog kupa nacija – objasnio je Klop.

– Ne bi to rekao u Evropi, ne bi rekao „mali turnir u Evropi – dodao je novinar, da bi zatim Klop završio na tu temu:

– Engleski mi nije prvi jezik, ali ako želiš pogrešno da me shvatiš, to možeš svaki put. Ja znam da nikad ne bih razmišljao na taj način. To je to, to nije bila moja namera, ali ti si napravio nešto od toga, a to nije tako „kul“ da budem 100 posto iskren.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here