Nemcu Jirgenu Klopu čuveni “kop” na Enfildu odao priznanje što je u prošloj sezoni doneo “redsima” titulu evropskog prvaka šesti put u klupskoj istoriji.

Na zastavi, koja je premijeru imala pre nekoliko godina, mesto su našli portreti Bila Šenklija, Boba Pejslija, Džoa Fegana, Kenija Dalgliša i Rafaela Beniteza. Šenkli je tvorac modernog kluba, s Pejslijem su osvojene prve tri titule prvaka Evrope (1977-78, 1981), s Feganom još jedna (1984), a s Benitezom pretposlednja (2005). Dalgliš je i igračka legenda, jedan od najboljih strelaca Liverpula, koji se na tron evropskog fudbala popeo 1978, 1981. i 1984.

Ni Klop, koji predvodi “redse” već pet sezona, još nije uspeo da im donese titulu engleskog prvaka. Na nju se čeka od 1990. Ali, u minuloj sezoni Liverpul se s njim vratio na presto Lige šampiona.

Kao evropski prvak svojoj vernoj publici se predstavio u prvoj utakmici prvog kola u novoj sezoni Premijer lige protiv povratnika u najbolje društvo Noriča. Na tribini s najodanijim navijačima zavijorila se zastava na crvenom platnu s žutom petokrakom u ćošku, koja podseća na onu koja je omaž komunizmu i proleterijatu, a na njoj su glava do glave Karl Marks, Fridrih Engels, Vladimir Iljič Lenjin i Josif Visarionovič Staljin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here