Foto: Tanjug/AP
Lopta

Arsenal je hteo da sreže troškove i donekle učinio uslugu Polu Džonsonu.

Njemu je garaža 2018. godine bila puna Arsenalovih dresova i ostalih klupskih rekvizita koje je skupljao tokom tri decenije boravka na Hajberiju i Emirejtsu.

Iako pomoćno osoblje i ekonom slavnog kluba, bio je u prilici da prikupi štošta, pa da neke od rekvizita, poput medalje sa finala FA Kupa 2014. proda za više od deset hiljada evra, a da ukupno inkasira 111.000 evropskih novčanica.

Kolekcija je uključivala i neke od medalja sa finala Lige šampiona 2006. koje je Arsenal izgubio od Barselone, ali i Liga kupa i Komjuniti Šilda od kojih je dobio oko 33.000 evra.

Na opremi je bilo potpisa igrača poput Tijerija Anrija, Tonija Adamsa, Robera Piresa, a bilo je i dresova Zinedina Zidana i Roberta Karlosa iz Real Madrida.

Džonson je služio u Arsenalu generacije igrača pod Džordžom Grejemom i Arsenom Vengerom, sve dok klub nije odlučio da ga otpusti pre dve godine.

– Pol se tada razočarao i prestao je da voli Arsenal – rekao je aukcioniar Grejem Bad posle prodaje 221 predmeta.

Deo njegove kolekcije je nestao i posle provala i krađa, a sam Džonson kaže da je Arsenal bio njegov život dugo vremena.

– Osećao sam da je sada pravi trenutak. To je bio moj život, a ovo je bila teška odluka. Svi predmeti nose uspomene, ali morate da idete dalje i ja to činim – rekao je Džonson.

Uz spomenutu medalju sa finala FA Kupa koja je koštala devet hiljada funti, skupo je prodat i dres Nikolasa Anelke iz sezone 1998/1999 i koštao je kolekcionara 6.500 funti (7.200 evra).

Dres Brajana Talbota iz sedamdesetih je koštao više od četiri hiljade evra, dok je više od tri hiljade koštao dres Ešlija Kola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here