KM: Još jedan “trg“ i albanska zastava

0

Trg Adema Jašarija osvanuo je u četvrtak u severnom delu Kosovske Mitrovice

Na blokovima je napisano "trg OVK" i to je drugi po redu "trg" koji je u protekla 24 časa postavljen u severnom delu grada.

 

Na raskrsnici u naselju Bošnjačka mahala juče je postavljen veliki betonski blok na kojoj je ispisano "Trg Adema Jašarija", jednog od osnivača terorističke OVK, prenose beogradski mediji. I na tom mestu, koje se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice, postavljen je jarbol sa zastavom Albanije.

 

Policija je u pripravnosti i pojačala je prisustvo na "osetljivim tačkama", a vlasti u severnom delu grada najavljuju da će svi nelegalno postavljeni objekti biti uklonjeni.

 

Pretpostavlja se da je postavljanje provokativnih natpisa reakcija albanskog stanovništva na najavu izgradnje "Trga caru Lazaru" u centru severnog dela Kosovske Mitrovice.

 

Albanci za noć digli Trg Adema Jašarija

 

Mitrovički Radio "Kontakt plus" javio je da su prekinuti radovi na izgradnji Trga cara Lazara, a kako će i kada biti nastavljeni zavisi od ishoda razgovora u Briselu o Mitrovici.

 

Sastanak u Briselu zakazan je na poziv visokog predstavnika EU Ketrin Ešton na koji su pozvani direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednik vlade samoproglašenog Kosova Edita Tahiri.

 

Severna Mitrovica: Srušićemo Jašarija

 

Eštonova je sazvala sastanak dve strane kako bi se rešile tenzije u Mitrovici, posebno one koje se odnose na most koji spaja severni i južni deo grada.

 

Sa tog mosta Srbi su nedavno uklonili barikade, postavili žardinjere, otvorili pešačku zonu i most proglasili "parkom prijateljstva".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here