Žika Marković

Policija je privela više osoba koje se dovode u vezu sa napadom na goste kafića kod Knina koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, kada je povređeno pet osoba, uključujući i jedno dete, javlja hrvatski Indeks.

Iz šibensko-kninske policijske uprave je saopšteno da se utvrđuju sve okolnosti tog događaja i da policija intenzivno radi na otkrivanju osumnjičenih za krivično delo koje su okarakterisali kao nasilničko ponašanje i nanošenje telesnih povreda.

Iz policije su naveli da je u mestu Udzolje na području Knina u 22.30 nekoliko nepoznatih osoba verbalno i fizički napalo vlasnicu kafića i goste, pri čemu su oštetili i inventar.

Tom prilikom je, kako su naveli, pet osoba lakše povređeno, među njima i jedan maloletnik.

Nakon toga oko 22.50 sati u mestu Ðevrske, nekoliko za sada nepoznatih osoba je verbalno, a potom i fizički, napalo vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Hrvatski Indeks ranije je javio da se prvi incident dogodio u opštini Biskupija kod Knina, kada je u kafić u kojem su gosti gledali utakmicu između Jang bojsa i Crvene zvezde upala grupa maskiranih napadača i fizicki ih napala.

U napadu je povređeno više ljudi, a lokalni portali Feral Njuz i Dalmacija Danas prenose da je u bolnicu prevezeno petoro ljudi, uključujući i vlasnika kafića, koji je udaren flašom u glavu.

Među povređenima je i devetogodišnje dete.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, jedan od njih je tokom napada imao mačetu.

Indeks navodi da se incident dogodio i u Ðevrskama kod Kistanja, kada je nekoliko osoba ušlo u lokalni kafić i provociralo goste koji su gledali utakmicu.

Radilo se uglavnom o provokacijama na nacionalnoj osnovi, rekao je vlasnik kafića Feral Njuzu.

Reakciju Hrvatske javnosti na ovaj incident pogledajte ovde.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here