Twitter Printscreen

Majkl Džordan je najbolji košarkaš svih vremena, a igrač koji je uspeo najviše da mu se približi je svakako pokojni Kobi Brajant.

Brajant je od dolaska u NBA kao 18-godišnjak obeležavan kao “novi Džordan”, a svojim igrama u dresu Los Anđeles Lejkersa je opravdao taj status.

Imali su njih dvojica i nekoliko međusobnih duela, a s obzirom da su bili neprikosnoveni na parketu kada su bili na vrhuncima karijere, često se pokretalo pitanje ko bi dobio duel “jedan na jedan”.

Najkompetentnija osoba koja može da odgovori na to pitanje je svakako Fil Džekson, koji je trenirao obojicu i osvajao titule sa Bulsima i Lejkersima koje su na parketu predvodili Džordan i Brajant.

– Pobedio bi MJ – rekao je proslavljeni stručnjak. “On ima ruku, ima rukavicu. Kada neko može da uzme loptu s jednom rukom dok dribla, kao što to može Majkl i postići koš je veoma teško”.

Brajant i Džordan su bili veliki prijatelji, a Kobi je često isticao da je zahvaljujući njegovim savetima osvojio pet titula NBA šampiona.

Imali su ukupno osam međusobnih duela, a Brajantov tim je slavio u pet susreta.

Na tim mečevima Brajant je prosečno beležio 22,8 poena uz 4,4 skokova, 3,9 asistencija, 0,9 ukradenih lopti i 0,6 blokada.

U jednoj utakmici protiv Džordana, Brajant je postigao čak 55 poena, ali je Džordan tada već imao 40 godina.

S druge strane, Džordanov prosek je bio 24,5 poena uz 4,3 skokova, 3,6 asistencija, 1,1 ukradenih i 0,5 blokada.

Pokvario ga je sa samo dva poena za 12 minuta na parketu u meču odigranom 2. aprila 2002. u dresu Vašington Vizardsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here