M.N.
ibolovci Ribarske uzbune spojili se sa Srpskim ribolovačkim udruženjem

Predstojećeg vikenda posle duže pauze okupiće se članovi Srpskog ribolovačkog društva iz Melburna. I ovog puta destinacija održavanja tradicionalnog takmičenja u ribolovu je čuvena reka Mari (Murray River), a skup pecaroša zakazan je u mestu Matoura (Mathoura) na jugu Novog Južnog Velsa. Gradić u oblasti Riverina udaljen je od Melburna oko 280 kilometara i do njega je potrebno oko tri i po sata vožnje automobilom.

Kao i svaki put u poslednjih 12 i po godina, koliko postoji Srpsko udruženje ribolovaca iz Melburna, inače neprofitabilna organizacija, organizuju se po dva takmičenje u pecanju ribe i po dva puta godišnje članovi se okupe na svečanoj zabavi sa koje se sav prihod koristi za pokrivanje troškova. Prema tradiciji, posle svakog takmičenja dodeljuju se po četiri trofeja i novčane nagrade za pobednike koji upecaju najveću ribu. Trofeji su uvek bili odgovarajući, a visina novčanih nagrada se određuje zavisno od uplata kotizacija za takmičenje. Pre početka svaki takmičar je dužan da izvrši uplatu za dva štapa, a onda se određuju nagrade od ukupne svote.
Tačna lokacija gde će se članovi okupiti je Picnic Point Road, Mathoura, Novi Južni Vels. Kao i svih prethodnih godina, Udruženje će postaviti znakove pored puta koje treba pratiti radi lakšeg snalaženja. S obzirom na to da se u blizini nalazi Picnic Point Caravan Park, na ovoj lokaciji je dozvoljeno kampovanje.
Srpsko ribolovačko društvo svima želi dobrodošlicu, kao i – dobar ulov ribe!

Sistem se ne menja

Od osnivanja 6. decembra 2006. godine menjale su se uprave, predsednici i funkcioneri, ali su se uvek svi odreda zalagali da Udruženje opstaje i da članovi budu zadovoljni radom organizacije.
Svakoj dosadašnjoj upravi cilj je isključivo bio da se Udruženje samo po sebi izdržava i da članovi uživaju u svom hobiju i druženju.

Prijave i informacije

Ovog puta takmičenje se održava u subotu i nedelju, sa početkom 8. juna u 9 časova ujutro, a završava se dan kasnije u podne. Prijave se vrše od 8.00 časova u subotu, pa sve dok traje takmičenje. Za prva tri mesta obezbeđene su novčane nagrade i pehari. Prvu nagradu osvaja takmičar koji ulovi najdužeg Marikoda (Murray Cod).
Za više informacija zainteresovani mogu pozvati na brojeve telefona 0417 011101 (Ćira) ili 0414 505 158 (Vlado).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here