EPA
Dodela Zlatne lopte

“Zlatna lopta” Frans Fudbala, nagrada za najboljeg igrača sveta u 2021. godini, će biti dodeljena večeras na svečanosti u Parizu.

Svečanost u prestonici Francuske počinje u 20:30 časova, a pored „Zlatne lopte“ u obe konkurenciji biće dodeljene i nagrade za najboljeg mladog fudbalera i za najboljeg golmana.

Šestostruki pobednik Lionel Mesi poslednji je laureat iz 2019, a prema svim najavama napadač PSŽ je veliki favoriti da ponovo dobije prestižno priznanje.

Argentinac je letos konačno sa reprezentacijom postao šampion Južne Amerike, a imao je i odlučnu sezonu u Barseloni.

– Lionel je vrlo važan igrač za PSŽ. On je jedinstven fudbaler. Privilegija je imati takvog igrača u ekipi. Mislim da je Mesi favorit u borbi za Zlatnu loptu. Uvek ću štititi i podržavati svoje saigrače. Želim mu mnogo sreće – rekao je defanzivac Svetaca Serhio Ramos.

Pored Mesija, na spisku se nalazi još 29 igrača koji su obeležili godinu na isteku, a među njima su Robert Levandovski, potom Žoržinjo koji je sa selekcijom Italije i Čelsijem postao prvak Evrope, Mohamed Salah, Karim Benzema, Kristijano Ronaldo, Kilijan Mbape…

Drugo mesto na večnoj listi zauzima Kristijano Ronaldo sa pet trofeja, a po tri imaju Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten.

Prošle godine „Zlatna lopta“ nije dodeljena zbog pandemije koronavirusa.

Kakvo je vaše mišljenje, ko treba da dobije prestižnu nagradu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here